Mardinli tutuklu ile arkadaşı süngerli odaya konuldu

Mardinli tutuklu ile arkadaşı süngerli odaya konuldu
  • 23 Haziran 2022 08:02 | Son Güncellenme: 23 Haziran 2022 00:33

Tarsus T Tipi Kapalı Cezaevi C-17 koğuşunda dün yaşanan tartışma sonrası gardiyanların 2 tutukluyu ters kelepçeleyerek darp ettiği ve süngerli odaya attığı aktarıldı.

 

Mersin Tarsus 2 No’lu T Tipi Kapalı Cezaevi C-17 koğuşunda kalan 20 tutuklunun darp edildiği belirtildi. Tutukluların daha sonra süngerli odaya atıldığı ve iki ayrı koğuşa konuldukları da öğrenildi.Tutuklular ile görüşen aile ve avukatları dün akşam saat 16.00 civarında yaşanan tartışma sonra tutukluların ellerinin ters kelepçelendiğini ve süngerli odaya atıldıklarını aktardı.

 

İşkenceye maruz kalan tutuklularla görüşen avukatlar şu bilgileri paylaştı: “C-17 odasında kalan A.C.B. ile B. K. tarafsız odaya geçme talepli dilekçe yazmış ve bu taleple gardiyanlar ile görüşmüşler. Gardiyanlar tarafsız odaya geçme taleplerini karşılamayacaklarını söyleyip gitmiş ve hemen sonrasında müdür ile beraber kalabalık bir gardiyan grubu ile odaya gelinmiştir. Mardinli Cengiz Temel; müdüre durumu aktarırken müdür ‘alın bunu’ demiş ve Cengiz Temel’in kolu arkadan bağlanarak süngerli odaya götürülmüştür. Diğer tutsaklar buna tepki olarak slogan atmışlardır. Sonra diğer tutsaklar da elleri arkadan kelepçelenerek ve çıplak ayakla iki saat süngerli odada tutulup iki farklı odaya ayırmışlardır. Eşyaları kendilerine verilmemiştir. Biz cezaevine geldikten sonra eşyaları kendilerine verilmeye başlanmış. Çetin Ulu’nun sol omzunda zedelenme, Vedat Çelikli’nin burnunda darbe ve şişkinlik, omuz ile boynunda zedelenme, Agit Tekin’in kolu zaten daha önce kırıktı, saldırıda aldığı darbeden kaynaklı ağrılar başladığını ve dizlerinin tutmadığını söyledi. Diğer tutukluların ise kelepçeden dolay ellerinde morluklar var.”

 

Tarafsız koğuşa geçmek isteyen B. K ile görüşen avukatlar, diğer tutuklularla aynı beyanı verdiğini aktardı.

 

‘SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ’

 

Oğlu Doğan Oğuz’un bir buçuk yıldır tutuklu olduğunu aktaran Samet Oğuz ise, oğlu ile yaptıkları telefon görüşmesinde yaşananları aktardığını belirtti. Baba Oğuz, “Saat 11 gibi telefon etti. Normalde bugün telefon günü değildi.  Şunları söyledi: ‘Gardiyanlar geldiler. Tartışma yaşandı. Gelip ellerimizi ters kelepçe yaparak, bağladılar. Bizi darp ettiler. Daha sonra bizleri süngerli odaya götürdüler. Daha sonra bizleri iki odaya koydular’ diye durumunu aktardı. Bizler tutuklu aileleri bu durumu kabul etmiyoruz. Çocuklarımızın yanındayız. Yapılan bu zulmü kabul etmiyoruz. Bu duruma karşı gerekli ne var ise onları yapacağız. Suç duyurusunda bulunacağız” diye konuştu.

 

Tüm tutuklu ailelerine seslenen Oğuz, “Gelin hep birlikte bu hukuksuzluklara dur diyelim” çağrısında bulundu. (MA) 

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ