Kayyıma itiraz eden daire başkanı memuriyetten çıkarıldı

Kayyıma itiraz eden daire başkanı memuriyetten çıkarıldı
  • 15 Ocak 2020 15:26 | Son Güncellenme: 15 Ocak 2020 15:30

Kayyım atanan Mardin Büyükşehir Belediyesi’nde Kadın ve Gençlik Daire Başkanı olan Gülizar İpek, kayyım politikalarına itiraz ettiği için devlet memurluğundan çıkarıldı.

Mardin Büyükşehir Belediyesi’nde 31 Mart yerel seçimlerinin ardından yeni yönetim tarafından Kadın ve Gençlik Daire Başkanlığı’na getirilen Gülizar İpek, 19 Ağustos’ta belediyeye kayyım olarak atanan Vali Mustafa Yaman tarafından görevden uzaklaştırıldı. Daha sonra Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk edilen İpek, hakkında verilen kararla devlet memurluğundan çıkarıldı. Büyükşehir Belediyesi tarafından İpek’e gönderilen kararda, sadece kayyımın Genel Sekreteri Abdullah Yenigün’ün imzası yer aldı.

Mezopotamya Ajansı’nda yer alan habere göre; Kararda 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 125/E-a maddesine atıfta bulunularak, “İdeolojik veya siyasi amaçlarla kurumların huzur sükûn ve çalışma düzenini bozmak, boykot, işgal kamu hizmetlerinin yürütülmesini engelleme, işi yavaşlatma ve grev gibi etkinliklere katılmak, veya bu amaçlarla toplu olarak göreve gelmemek, bunları tahrik ve teşvik etmek veya yardımlarda bulunmak ve aynı kanunun 125/E-1 maddesinde belirtilen terör örgütleri ile eylem birliği içinde olmak, bu örgütlere yardım etmek, kamu imkan ve kaynaklarının bu örgütleri desteklemeye yönelik kullanmak ya da kullandırmak, bu örgütlerin propagandasını yapmak” fiil ve hallerini gerçekleştirmeniz sebebi ile Yüksek Disiplin Kurulu’nun 14.01.2020 tarih ve 2020/1 Sayılı kararı ile devlet memurluğundan çıkarılma cezasıyla tecziye edilmeniz uygun görülmüştür” denildi.

İPEK: MOBBİNG UYGULANDI

Memuriyetten atılmasını değerlendiren İpek, kayyım atanmasının ardından birçok çalışana mobbing uygulandığını ve işlerini yapmalarının engellendiğini hatırlattı. Memuriyetten atılmasına gerekçe yapılan faaliyetlerin hepsinin önceden alınan bir karara gerekçe uydurmaktan başka bir şey olmadığını kaydeden İpek, “Bu iktidarın kadına bakış açısının da yansımasıdır sistem ilk olarak kadını baskı altına alarak çalışma alanlarından, yaşam alanlarından uzak tutarak eve hapsetmeye çalışıyor. Buna kayyımların birçok kadın kurumlarını kapatmasıyla ya da pasif eleştirmesiyle de şahit olduk. Kadının bedeni üzerinden sistemin her türlü zor aygıtları kullanılmakta ve kadın metalaştırılarak, ötekileştirilerek, yok sayılarak eril sistem kendi eril politikalarını uygulamaktadırlar” dedi.

Kendisinin kayyım politikalarına sessiz kalmayı kabul etmediğini dile getiren İpek, şöyle dedi: “Bu karar aynı zamanda kadın kazanımlarına yönelik bir saldırıdır. Kayyımın atandıkları ilk gün kadın kazanımlarına saldırdıklarını, kadınlara dönük her türlü kazanımı yok etmeye çalıştıklarını hatırladığımızda alınan kararın da bundan bağımsız olmadığını söylemek mümkün. Biz kadınlar olarak erkek egemen aklın her türlü saldırısına karşı olduğu gibi buna karşı da haklarımızı savunmaya devam edeceğiz. İyiye güzelliğe özgürlüğe ulaşana kadar kadınlar olarak daha çok örgütlenerek her alanda direnmeye devam edeceğiz.”

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ