DİKKAT!!! Koronavirüs tablosunda Mardin geriye gidiyor

Sağlık Bakanlığı tarafından Türkiye’nin yeni korona virüs tablosu açıklandı. Bakanlığın tablosuna göre yüzde 61,3 ile Türkiye’de en az aşılamanın gerçekleştirildiği Urfa’yı sırasıyla Batman, Siirt, Diyarbakır, Bingöl, Muş, Mardin, Bitlis, Ağrı ve Elazığ takip etti.
Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan tabloda 2 doz aşılama verilerine de yer verildi. En az 2 doz aşı olmuş 18 yaş üzeri nüfusu kapsayan verilere göre Türkiye’de 2. doz aşılama ortalama yüzde 84,42 oldu. 1. doz ortalaması yüzde 92,51 olurken, 1., 2. ve 3. doz aşısını olan vatandaş sayısı toplamda 141 milyon 981 bin 790’a yükseldi.
2 DOS AŞILAMADA OSMANİYE BİRİNCİ SIRADA
Verilerde, aşılamada önde giden illere de yer verildi. Bakanlığın tablosuna göre yüzde 88,7 ile Türkiye’de en çok aşılamanın gerçekleştirildiği Osmaniye’yi Ordu, Amasya, Muğla, Kırklareli, Çanakkale Eskişehir, Balıkesir, Zonguldak ve Manisa takip etti.
AŞILAMADA EN DÜŞÜK 10 İL
Bakanlığın tablosuna göre yüzde 61,3 ile Türkiye’de en az aşılamanın gerçekleştirildiği Şanlıurfa’yı sırasıyla Batman, Siirt, Diyarbakır, Bingöl, Muş, Mardin, Bitlis, Ağrı ve Elazığ takip etti.