Bölgenin ormanları yanıyor, Türkiye izliyor

Bitlis, Bingöl, Dersim, Şemdinli ve Şırnak Besta bölgesinde çıkan orman yangınları sürüyor. Devlet yangınları seyrederken, tatil merkezlerinde ses çıkaran kesimin sessizliği de dikkat çekiyor.
Bölgede birçok alanda askerin açtığı ateş sonucu ve bilinmeyen kimi nedenlerden dolayı ormanlık alanlarda yangınlar sürüyor. Yangınların merkezlerinden biri olan Dersim’de günlerdir süren yangına tepkiler üzerine kısmı müdahale başlarken, halk kendi imkanlarıyla yangını söndürmeye çalışıyor. Yangınlara müdahale çağrıları kimi kesimler tarafından “terör” bahanesi ile provoke edilmeye çalışılırken, Roj Deresindeki yangına 3 gündür müdahale edilmedi.
Yangının devam ettiği bir diğer kent olan Bitlis’te de yangına müdahale edilmiyor. Halk kendi imkanları ile yangına söndürmeye çalışırken devlet kurumları ise yangını seyretmekle yetiniyor. Bitlis Buzlupınar mevkisinde yangın her geçen saat yayılıyor.
Bir diğer yangın bölgesi olan Şemdinli’de yangına uzun süre müdahale edilmedi. Yangın büyük bir alanı küle çevirdi. Yangına müdahale edilmesi çağrılarını Şemdinli Kaymakamlığı “yaygara” çıkışında bulundu.